Restaurants en Bars

De Laranja Mecanica bar is de bekendste bar van Cumbuco en ligt vlakbij het pleintje direct aan het strand. De bar opent om 16.00 en sluit laat in de nacht. Er wordt een mix van verschillende muzieksoorten gespeeld, in het hoogseizoen is er af en toe een live band of een dj.

Bar Laranja Mecanica
Bar Laranja Mecanica

Naast Laranja mecanica ligt Bacana die rond een uur of zes opent en vooral house muziek draait en die op vrijdag een Forro band hebben en op zaterdag een DJ. Laat 2009 zijn er 2 goede, internationale restaurant / bars bijgekomen aan de hoofdstraat net na het pleintje; Muda en Castanha. Castanha wordt gerund door een Nederlands stel, Roel en Janneke (voorheen van het restaurant 0031 dat nu gesloten is). Iets voor het plein ligt 0031 Bread en Beans waar men goede koffie en lekkere broodjes kan krijgen. In 2010 is naast Gaucho's het door Slowenen gerunde Secret Spot geopend, met een luxe inrichting en een uitgebreide kaart.

Een ander bekend restaurant in het centrum van Cumbuco is churrascaria Gaucho's, waar men vlees en vis van de barbecue kan krijgen. Dit restaurant ligt aan het begin van het centrum. Iets verder aan deze straat ligt een andere churrascaria die ook Gaucho's heet en nog iets verder een ander barbecue restaurant, Sabor da Praia, met een uitgebreide kaart en uitstekend eten, alhoewel de prijzen hier wel aan de hoge hand geworden zijn. De ex kok, de Argentijn Gustavo, heeft tegenwoordig zijn eigen restaurant in Tabuba bij de pousada Venezia, het eten is nog steeds uitstekend, en de prijzen zijn veel lager dan die in Cumbuco.

Gaucho's

Sabor de Praia

Aan het dorpsplein zit restaurant ACL, favoriet bij iedereen met een low budget, hier kan men redelijk goedkoop een goede maaltijd met kip, patat en salade krijgen. Rond het dorpspleintje zijn verder nog diverse eettentjes, zoals het goede en zeer redelijk geprijste restaurant Exil met Duitse specialiteiten als schnitzel en bratwurst. Aan de hoofdstraat zitten Restaurant Muda van de Tjech Jon en daartegenover Acai van de Hollander Kees, met gerechten als Nasi Goreng en broodje shoarma, beide trouwens absolute aanraders. Op de hoek zit sinds 2011 Pizza Express /Cumbuco Bar van de Brabander Marcel ook een absolute aanrader, zowel als gezellige bar als restaurant met heerlijke pizza's.

ACL

Pizzeria Italia

Cumbuco Bar

De meeste barracas (strandtenten) in Cumbuco zijn overdag geopend en sluiiten rond 17.00. De andere restaurants gaan pas open als het donker is, rond 18.00 uur. Tegenover barraca Cumbuco d'Agua, zit een Italiaans restaurant, Italia, dat pizza's en pasta verkoopt. Iets hiernaast zit Malai, een Thai's restaurant, maar gerund door Brazilianen, wat veklaart dat de meeste gerechten totaal anders smaken dan men zou verwachten als men echt Thais eten kent.

 

Barraca's

Barraca is het Braziliaanse woord voor strandtent. Deze gaan ’s ochtends vroeg open en meestal tegen de avond weer dicht. Overdag kun je er heerlijk in de zon zitten eten en drinken. In Cumbuco hoeven strandstoelen en -tafels niet gehuurd te worden. Het eten bestaat vooral uit zeegerechten als vis (red snapper), garnalen, krab en, als het seizoen is (na 1 mei), kreeft. Houd er rekening mee dat in alle barraca's en restaurants de hoofdgerechten op de menukaart op basis van twee personen zijn. Wilt u slechts voor één persoon een maaltijd, vraag dan de helft (meia), natuurlijk betaalt u dan ook de helft. Een schaal garnalen voor twee personen kost tussen de 4 en 8 Euro, een verse vis ongeveer 30 Euro. De prijzen en hoeveelheden verschillen per barraca. Een biertje (0,6 liter) op het strand kost ongeveer 3 Euro en een Caipirinha (het traditionele Braziliaanse drankje) ongeveer 2 Euro. Obers in Brazilië kunt u aanspreken met garçon, net als in Frankrijk. De meeste van hen krijgen geen salaris uitbetaald, maar werken op commissiebasis. Dit is 10 % van de door hun gedraaide omzet. De fooi zit standaard bij de rekening inbegrepen. Bent u erg tevreden over de bediening dan kunt u altijd een extra fooi achterlaten. Een bezoek aan een barraca is de ideale manier om van de Braziliaanse zon en zee te genieten en het strandleven van dichtbij te bekijken.

Velas do Cumbuco

Pousa da Praia

Tendas do Cumbuco

 

Lisboa

Milano