Introduktie

Wie zijn wij?

Wij zijn een paar Hollanders die vele jaren gelden verliefd zijn geworden op dit heerlijke stukje Brazilië en hier nu al geruime tijd wonen. De opzet van deze site was Cumbuco te promoten aangezien er toen nog erg weinig mensen in de wereld van Cumbuco hadden gehoord. Intussen regelen wij accommodatie voor toeristen; zowel pousadas, hotels, appartementen als luxe villa's met minstens 4 slaapkamers, zwembad, buitenbarbecue en dat alles met westerse standaard. Wij kunnen intussen ook de vlucht, het luchthaventransport en verhuur van auto's. Omdat de onroerend goed situatie wat onduidelijk is hebben we besloten de beste huizen die er te koop zijn in Cumbuco op onze site te zetten. Wij werken met verscheidene makelaars, advokaten, architecten en bouwbedrijven. Doordat wij hier al geruime tijd wonen kunnen wij, vrijblijvend, goed advies geven over de beste manier om hier onroerend goed te kopen. Omdat dit een ontwikkelingsland is zijn er helaas nog steeds vele problemen bij het kopen van iets hier en wij proberen mensen die hier van plan zijn iets te kopen te behoeden van foute beslissingen die mogelijk Cumbuco een slechte reputatie geven.

Cumbuco

Op nog geen 25 kilometer afstand van het internationale vliegveld van Fortaleza ligt het kleine vissersdorp Cumbuco. Een vissersplaatsje waar al sinds mensenheugenis het dagelijkse brood wordt verdiend met de opbrengsten uit de Atlantische oceaan. De laatste jaren is dit een favoriete bestemming geworden van zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen. Niet vreemd, want in Cumbuco treft u het rustigste en mooiste strand aan dat er te vinden is in de buurt van Fortaleza. Bovendien biedt Cumbuco ideale omstandigheden om te kitesurfen en windsurfen. Karakteristiek voor Cumbuco is de ligging. Aan de ene kant het prachtige strand en aan de andere kant de hoge zandduinen, waardoor het een natuurlijke afscheiding heeft met het binnenland. Het kleine, maar gezellige centrum van Cumbuco is, zoals gebruikelijk in Brazilië, opgebouwd rondom een pleintje (prazinha) waar zich de visafslag, de kerk en natuurlijk een voetbalveldje bevinden.

Het centrum ligt direct aan het, met palmbomen gesierde, strand waar zich een tiental baracca’s (strandtenten) bevinden. Na zonsondergang blijven enkele baracca’s open en openen de bars en restaurants hun deuren. Dan is er niets aan gelegen om gebruik te maken van de zalige terrasjes en te genieten van de lokale spijzen onder het genot van een vochtige versnapering. Steevast verzamelt de plaatselijke bevolking zich rond dit tijdstip op het dorpsplein. Het is ‘de’ sociale ontmoetingsplaats voor de bewoners van Cumbuco. Opvallend zijn de vele kinderen die tot ’s avonds laat spelen en mede zorgen voor het ontspannen sfeertje in dit idyllische dorpje. Men voelt zich er meteen thuis en tegelijkertijd bijzonder relaxed. Het is dan ook niet voor niets dat de gevleugelde uitspraak “No stress Brasil” hier met regelmaat op T-shirts te lezen valt.