Algemene Informatie over Cumbuco

Algemeen:

Ligging Cumbuco: 25 km van het internationale vliegveld van Fortaleza op 3 graden zuiderbreedte. Klik hier voor kaart van de omgeving van Cumbuco.
Zonsopkomst: 06.00
Zonsondergang: 18.00
Tijdsverschil: afhangende van zomer/wintertijd is het 4 of 5 uur vroeger in Brazilië dan in Nederland
Temperatuur: hele jaar 28 - 35 C.
Neerslag: Vooral in het regenseizoen (februari - april)
Weer: Kijk voor het actuele weer, inclusief windsnelheden, op weeronline

Geldzaken

Tegenwoordig is het mogelijk te pinnenin supermarkt Wilson in het centrum van Cumbuco en bij het tankstation aan het begin van Cumbuco, dat is ongeveer 1,5 km van het centrum. De beste plek in Fortaleza cash geld te wisselen is bij het wisselkantoortje op het vliegveld, de laatste in de aankomsthal rechts. De meeste pinautomaten accepteren een Nederlandse bankpas met cirrus en/of maestro en creditcards van Visa of Mastercard. Voorbeelden zijn alle 24 Horas pinautomaten en die bij de bank HSBC in Fortaleza, ook de Banco de Brasil aan de Beira Mar accepteerd Maestro. De geldautomaat op vliegveld is op de bovenverdieping en is van 24 Horas. Het maximum bedrag dat u kunt pinnen met een bankpas is 1000 Reais per dag, na 22.00 is dat echter maar 100 Reais. Bij pinautomaten krijgt u een betere koers dan bij wisselkantoren en banken.

Ook in Icarai kan men pinnen, bij de Lider Supermercado (midden in centrum) is nu een 24 Horas pinautomaat, deze staat binnen de supermarkt. In de stad Caucaia is ook een 24 Horas pinautomaat waar je kunt pinnen. Deze staat op het pleintje aan de Avenida Colonel Correios waar iets verderop ook het postkantoor gevestigd is. Men komt in zowel Icarai als Caucaia met de locale bus die elke 20 minuten vertrekt van het pleintje in het centrum van Cumbuco

Wisselkoers

Voor de huidige koers klik hier

Documenten

Als u in Brazilië reist, dient u altijd uw paspoort of een kopie daarvan bij u te hebben. Als u een kopie gebruikt, moet u ook een kopie hebben van de pagina met het stempel van het visum dat u bij aankomst in Brazilië gekregen heeft. Gewoonlijk krijgt u bij aankomst een visum voor 30 of 90 dagen. Blijft u langer dan 30 dagen, let dan bij de douane goed op dat u een visum voor 90 dagen krijgt. Dit staat niet in de paspoortstempel maar op het papiertje dat u daarbij krijgt. Dit document moet u goed bewaren, want als u het land verlaat moet u deze weer inleveren. Langer dan 90 dagen verblijven is niet meer mogelijk. Amerikaanse staatsburgers moeten van te voren een Visum regelen.

Reizigervaccinatie

In en rondom Cumbuco komt geen malaria voor. Vaccinaties voor gele koorts, DTP en Hepetitis A zijn niet verplicht, maar worden door de GG&GD wel aanbevolen. Kijk voor meer informatie op www.lcr.nl

Transport van en naar het vliegveld

Het is aan te raden uw transport van het vliegveld Fortaleza naar uw accommodatie in Cumbuco van te voren te regelen. U wordt dan opgewacht in de aankomsthal van het vliegveld.

Internet

Inmiddels zijn er vele verschillende internetcafe's in Cumbuco, de snelheid en prijzen zijn vrijwel gelijk.

Transport

Er zijn directe bussen van Cumbuco naar Fortaleza, deze vertrekken om 06.30, 10.00, 14.35 en 17.00 Deze gaan allen langs North Shopping, behalve die van 09.15. Terug gaan de bussen om 08.15, 11.20, 15.50 en 18.20, van deze gaat alleen de laatste langs North Shopping. Wilt U van North Shopping terug naar Cumbuco moet U de bus nemen naar Caucaia, deze vertrekt niet voor North Shopping maar bij een bushalte op zo'n 150 meter rechts richting Caucaia. Op het busstation van Caucaia kunt U dan een bus nemen die naar Cumbuco gaat. Een taxi moet U voor 60 tot 80 Reais kunnen krijgen, cincuenta reais. Bij taxi's is het beter een prijs van te voren af te spreken dan ze op de meter te laten rijden. Om de 15 minuten , s'avonds om de 30 minuten, gaan er bussen naar Caucaia. Hier kunt U geld pinnen, zie geldzaken, boodschappen doen in een grote supermarkt (Louro tegenover de markt). Er is ook een markt waar U fruit, groente maar ook goedkope kleding kunt kopen. Als U de bus naar Caucaia neemt moet U niet op het busstation uitstappen maar blijven zitten tot de eindstop, zo'n 20 meter voor de markt. Hier kunt U ook weer op de bus stappen. Heeft U de directe bussen naar Fortaleza gemist dan kunt U de bus nemen van Cumbuco naar het busstation van Caucaia en daar overstappen naar Fortaleza (er zijn er meerdere per uur). U rijdt dan langs North Shopping naar het centrum. Alle bussen vertrekken vanuit Cumbuco vanaf de bushalte tegenover het pleintje. Verblijft U in Santa Fe, Golfinho of Tendas dan kunt U voor U hotel/pousada een bus naar het centrum van Cumbuco nemen. De laatste bus van Cumbuco richting Caucaia gaat om 00.20.

Winkelen

North Shopping is een groot winkelcentrum in Fortaleza waar de betere winkels gevestigd zijn. Hier kan men bijvoorbeeld goed CD's kopen die hier relatief erg goedkoop zijn. Ook zijn er vele kledingzaken, zoals de C&A en schoenenzaken. Een andere populaire plek om te winkelen is de winkelstraat Monsenhor Tabosa bij Praya de Iracima waar vele kledingzaken, internetshops en restaurants zitten. De rechtstreekse bus van Cumbuco naar Fortaleza rijdt hier doorheen. Er is ook het dure winkelcentrum Iguatemi waar men goede kwaliteits goederen kan kopen.

Links

Informatie over Brazilië:
Brazilie.pagina
Brazilie.start
Brazilie.startkabel

Informatie over Fortaleza:
Fortaleza.pagina
Travelmarker
Startkabel

Informatie over Kitesurfen:
Kitesurfpagina
Kitesurftravel

brazilie.favorietje.nl brazilie.jouwpagina.nl    

Overig

Heeft u nog vragen over openbaar vervoer, taxi's, geld wisselen, verblijf, of andere zaken, mail naar info@cumbuco.nl